OUDER DAN 18 JAAR

Als u zorg nodig hebt van een psychiater, psycholoog of psychotherapeut is het belangrijk dat u die op tijd krijgt. Toch kan het gebeuren dat u moet wachten tot u aan de beurt bent. Dat is vervelend.

 

Als u moet wachten op een behandeling kunt u in gesprek met de zorgaanbieder over wat u zelf alvast kunt doen en welke tijdelijke zorg eventueel al mogelijk is. Soms kan de zorgverlener u attenderen op een collega die u eerder kan helpen.

Wat kunt u zelf doen?

1. Neem contact op met uw zorgverzekeraar en vraag om wachtlijstbemiddeling

2. Als u toch nog moet wachten op de eigenlijke behandeling, overleg dan met de zorgaanbieder wat u in de tussentijd zelf kunt doen en welke tijdelijke zorg eventueel  mogelijk is

3. Lukt het u niet om dit zelf te doen? Vraag een goede vriend of een familielid om u te helpen

 

 

Wanneer neem ik contact op?

 

U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar wanneer de wachttijd leidt tot ernstige toename van uw klachten of wanneer de maximale wachttijd is verstreken. De maximale wachttijd is: vier weken tot het eerste (intake) gesprek en daarna – tien weken tot de behandeling 

Toch niet tevreden?

 

Bel dan: Meld je Zorg/het Nationale Zorgnummer 0900 - 23 56 780 (20 eurocent per gesprek, bereikbaar van ma t/m vr van 09.00 uur tot-17.00u).

www.wijzijnmind.nl kan u in contact brengen met lotgenoten en cliënten- en familieorganisaties. Zij kunnen met u meedenken bij het vinden van passende zorg of hulp.