Save the date: Congres ‘Meer grip op wachttijden in de GGZ’ op 11 april 2019

 

Op donderdag 11 april 2019 vindt het tweede congres ‘Meer grip op wachttijden in de GGZ’ plaats en u bent van harte uitgenodigd!

 

Wat?

Kennis delen en leren van elkaar: dat is het doel van dit congres. Iedere patiënt die langer dan noodzakelijk en verantwoord moet wachten op geestelijke gezondheidszorg (GGZ), is er immers één te veel.

Begin 2019 is het programma bekend, maar zeker is dat staatssecretaris Paul Blokhuis komt én dat we weer allerlei interessante workshops organiseren. Er zijn diverse mooie initiatieven om de wachttijden terug te dringen. Deze voorbeelden zullen we ter inspiratie met u delen. Daarnaast presenteren we de uitkomsten van onderzoeken naar mogelijke oplossingen. Uiteraard bieden we u ook de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over wat werkt (en wat niet).

 

Voor wie?

Het congres is voor iedereen die met wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg te maken heeft, zoals cliënt- en familieorganisaties, huisartsen, praktijkondersteuners GGZ, gemeenten, professionals, medewerkers van zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

 

Waar?

De Eenhoorn in Amersfoort, van 10 uur tot ongeveer 16 uur, met aansluitend een borrel.

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. Neem vooral ook uw collega’s, bestuurders en andere contacten uit het veld mee. Let wel: vol is vol.

 

Initiatiefnemers

Het congres is een initiatief van GGZ Nederland, MIND, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), P3NL, de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP), Verzorgenden en Verpleegkundigen Nederland (V&VN) en MeerGGZ. Deze organisaties hebben hun krachten gebundeld in het gezamenlijke Actieplan Wachttijden GGZ.